Nieuws

Werkdagen

Kort geknipt

Afgelopen weekend is met hulp van een kleine groep fanatieke buren de bloemenweide kortgewiekt.

De honingklaver had de bloemenweide op veel plekken volledig overgenomen en had houtige stammen ontwikkeld van soms wel 3cm dik. Dit maakte niet alleen het beeld wat eentonig, maar ook het maaien erg zwaar. Hoewel dit geen vaste plant is hadden een aantal planten zich wel al flink uitgezaaid, dus we zullen de honingklaver ook volgend jaar nog wel terug zien. Dit jaar waren we al blij dat het uiteindelijk groen werd, maar volgend jaar maaien we ook vroeger in het jaar een keer.

Eendenplein in beeld

Eendenplein in bloei

Het Eendenplein is inmiddels behoorlijk groen. De verschillende soorten uit de zadenmengsels hebben het met het droge weer behoorlijk zwaar gehad en één soort (honingklaver) lijkt het juist wel heel erg naar zijn zin te hebben. Toch zijn er ook genoeg andere soorten te ontdekken. Met een goed maaibeheer hopen we volgend jaar nog meer variatie en bloei te zien.

Goed nieuws

Bloembollen

Goed nieuws; we hebben via Gonzend Rivierenland (onderdeel van de Fruitmotor) een toezegging gekregen voor bloembollen. Gonzend Rivierenland ondersteunt “Bloemrijken”; bewonersinitiatieven die zorgen voor bloemrijke plekken voor wilde bijen en andere insecten. Onze vakken zijn al zeer bloemrijk aangelegd, maar door hieraan voorjaarsbloeiende bloembollen toe te voegen, wordt de bloeiperiode verlengd en is er ook al vroeger in het voorjaar nectar beschikbaar.

Lees meer “Bloembollen”
Aanleg

Ingezaaid!

Een paar weken geleden zijn alle vakken ingezaaid, de eerste planten beginnen te ontkiemen. Daarom is het belangrijk dat we niet door de vakken lopen en ook met onderhoud nog even zo weinig mogelijk.

Lees meer “Ingezaaid!”
Aanleg

Aanplant

Na de aanplant van de bomen afgelopen week is er ook afgelopen weekend weer hard gewerkt door de buurt. In het “fruitvak” is de fruithaag aangeplant en in het “biodiversiteitsvak” is het vogelbosje aanglegd.

Lees meer “Aanplant”
Aanleg

Voorbereiding plantvakken

Afgelopen weekend (1 april) zijn de eerste echte werkzaamheden uitgevoerd!

Nadat de aannemer de vakken heeft gemaakt en de gemeente houtsnippers geleverd konden we eindelijk zelf aan de slag. Samen hebben we de plantgaten voor de twee (grote) bomen gespit en de paden van houtsnippers aangelegd. Ook zijn we begonnen met het plaatsen van de palen

Lees meer “Voorbereiding plantvakken”